Ракетният инцидент в Пшеводув няма да повлияе на полско-украинските отношения,

...
Ракетният инцидент в Пшеводув няма да повлияе на полско-украинските отношения,
Коментари Харесай

Ракетният инцидент в Пшеводув няма да повлияе на отношенията между Полша и Украйна

Ракетният случай в Пшеводув няма да повлияе на полско-украинските връзки, съобщи през днешния ден заместник-външният министър на Полша Марчин Пжидач. Той разяснява, че Варшава продължава да не счита случая за непосредствено нахлуване, само че че държи Москва виновна за всичко протичащо поради войната в Украйна и по-конкретно - поради двете масирани ракетни набези от вторник и четвъртък.



Днес украински военни бяха позволени до мястото на гърмежа, откакто Киев изиска достъп до следствието. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че украинската страна разполага с доказателства, сочещи в посока съветска интервенция.



Службите за сигурност на Полша оповестиха, че няма подозрение, че ракетата е от украинската Противовъздушна отбрана. Тя е била следена от радари на НАТО, само че не е била свалена, тъй като се е очаквало да прихване съветска ракета, изясни заместител външният министър на Полша. Той дефинира като необичайно, че ракетната система С-300 не се е самовзривила, откакто не е прихванала задачата си



Въпреки уверенията на президента Анджей Дуда хората в селото не престават да живеят в боязън и неустановеност. Пшеводув е и едно от първите места, приело потоците от украински бежанци при започване на войната.



Снимки: Александър Марков

Утре е погребението на двамата починали поданици на Пшеводув, като президентът прикани хората и медиите да не демонстрират " нездраво любознание ".

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР