Ракетният взрив в Пшеводув в Полша няма да навреди на

...
Ракетният взрив в Пшеводув в Полша няма да навреди на
Коментари Харесай

От нашите пратеници в Полша: Хората в Пшеводув продължава да живеят в страх и несигурност

Ракетният гърмеж в Пшеводув в Полша няма да навреди на полско-украинските връзки, разгласи зам.-министърът на външните работи във Варшава Марчин Пжидач. Все още мястото на гърмежа в полското селце до границата с Украйна е откъснато от света, а хората живеят в боязън от спора единствено на километри от тях.

Взривът на ракетата тук няма да повлияе на полско-украинско връзки и на траекторията на тези връзки, разгласи заместник-външният министър на страната. Марчин Пжидач уточни, че Варшава продължава да не преглежда този случай като предумишлено нахлуване върху своята територия и държи виновна Русия за протичащото се.

Киев още веднъж настоя да получи достъп до следствието на случая и до самото място на гърмежа. Президентът Зеленски съобщи, че украинската страна разполага с доказателства, сочещи в посока съветска интервенция.

От Съвета за национална сигурност в Полша обявиха неколкократно, че ракетата е украинска и че е била проследена онлайн посредством натовските радари, само че към нея не са били подхванати дейности, тъй като се очаквало, че тя ще извърши своята задача, а точно да смъкна съветски ракети.

Снощи президентът Анджей Дуда посети селото и беседва с локалните хора, както с околните на двамата починали поляци. Хората тук живеят в боязън и неустановеност и не са уверени, че сходен случай няма да се повтори. Очаква се през днешния ден да бъде даден достъп, в това число и на медиите, до този необятен няколко метра кратер, издълбан от ракетата. Към момента селото остава откъснато от света - в него влизат единствено хората, които живеят тук, служители на реда и военни.

Вижте повече в директното включване на Александър Марков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР