Ракетните удари са поразили обекти, свързани с програмата на сирийския

...
Ракетните удари са поразили обекти, свързани с програмата на сирийския
Коментари Харесай

Въздушните удари на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия - водеща международна новина тази седмица

Ракетните удари са поразили обекти, свързани с програмата на сирийския режим за произвеждане на химически оръжия, съобщи президентът Доналд Тръмп. До решението за удари се стигна след изказвания, че сирийският режим е направил офанзива с химическо оръжие по следения от бунтовниците сирийски град Дума. Разпространени бяха и фрагменти на хипотетични жертви и потърпевши. Доналд Тръмп упрекна режима в Дамаск и неговите поддръжници Русия и Иран. Сирийското държавно управление отхвърля всевъзможни изказвания, че е създател на химическа офанзива. Русия видя " инсценировка на английските секрети служби " за да бъдат оправдани военните удари на Запада.

Противопоставянето сред Русия и Запада - въпросът " Скрипал " беляза и тази седмица. Организацията за възбрана на химическите оръжия удостовери констатациите на Англия за отравянето на някогашния съветски разузнавач и щерка му.

Правителството на Македония преодоля вота на съмнение, пожелан от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ поради водената от кабинета на Зоран Заев политика на доближаване с България и Гърция. Има прогрес в решаването на разногласието за името на Македония, беше декларирано след извършената в четвъртък в Охрид среща на четири очи сред външните министри на Македония и на Гърция - Никола Димитров и Никос Кодзиас.

Подробности за тези и за другите водещи интернационалните вести от седмицата чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР