Ракетна атака срещу оживен пазар в град, държан от подкрепяни

...
Ракетна атака срещу оживен пазар в град, държан от подкрепяни
Коментари Харесай

Експлозия на пазар в Северна Сирия уби 15 души, рани десетки

Ракетна офанзива против многолюден пазар в град, държан от подкрепяни от Турция опозиционни бойци в Северна Сирия, умъртви 15 души в петък и рани десетки, оповестиха боен наблюдаващ на опозицията и група парамедици, съобщи Асошиейтед прес през днешния ден.

Атаката против град Ал Баб пристигна дни откакто турски въздушен удар умъртви минимум 11 сирийски бойци и подкрепяни от Съединени американски щати кюрдски партизани. Сирийската обсерватория за правата на индивида, опозиционен боен наблюдаващ, упрекна сирийските държавни сили за обстрела в петък, заявявайки, че това е явно възмездие за турския въздушен удар.

Обсерваторията заяви, че три деца са измежду 15-те убити и че има над 30 ранени. Сирийската гражданска отбрана на опозицията, известна още като Бели каски удостовери броя на жертвите и заяви, че 28 души са ранените. Парамедицинска група сподели, че членовете ѝ са евакуирали част от ранените и телата на починалите.

„ Това е най-лошия случай, осъществено от силите на режима, откогато стопираха борбите сред режима и опозицията “, сподели ръководителят на Обсерваторията Рами Абдурахман, имайки поради прекратяването на огъня през март 2020 година, което постави завършек на необятната атака на сирийското държавно управление против следени от бунтовниците региони.

Подкрепяните от Съединени американски щати ръководени от кюрдите, така наречените Сирийски демократични сили обявиха в изказване, че техните бойци не са обстрелвали Ал Баб. Нямаше коментар и от държавното управление.

Турция стартира три огромни трансгранични интервенции в Сирия от 2016 година насам и управлява част от сирийската територия на север.

Въпреки че боевете понижиха през последните няколко години, обстрелите и въздушните удари не са необикновени в Северна Сирия - последната огромна бунтовническа цитадела в страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР