Ракета изведе в орбита сателит с първия в света изкуствен

...
Ракета изведе в орбита сателит с първия в света изкуствен
Коментари Харесай

Изстреляха сателит за изкуствен метеоритен дъжд

Ракета изведе в орбита спътник с първия в света неестествен метеоритен дъжд. Японска компания основана в Токио е създала микро-сателит, който ще сътвори същинско небесно шоу над Хирошима като първи стадий на услугата "звезди при поискване ".

Сателитът би трябвало да пусне дребни топки, които светят блестящо при навлизането си в атмосферата, като по този начин симулират метеоритен дъжд.

Ракетата беше изстреляна от галактическия център Uchinoura от Японската организация за галактически изследвания. Тя носи седем свръхмалки спътника, които ще показват разнообразни "иновативни " технологии, съобщи представителят на Агенцията Нобуоши Фуджимото.

Компанията, която стои зад изкуствения метеорен поток, ALE Co. Ltd, възнамерява първото си метеоритно зрелище над Хирошима напролет на 2020 година.

Сателитът носи 400 дребни топки, чиято химична формула е строго защитавана загадка. Те са задоволителни за 20-30 метеоритни дъждове, защото един звездопад ще включва до 20 астероида, заяви компанията.

Компанията възнамерява да изстреля втори спътник с частна ракета-носител в средата на 2019 година Фирмата споделя, че услугата й е ориентирана към "целия свят " и възнамерява цяла флотилия от звезди, които могат да бъдат забележими от всяка точка на планетата.

Когато и двата спътника бъдат изведени в орбита, те могат да се употребяват поотделно или в тандем, и ще бъдат програмирани да изхвърлят топките със скорост и посока, тъй че да се виждат от тъкмо несъмнено място на Земята.

Всяка звезда се чака да свети няколко секунди, преди да изгори изцяло. Това ще се случва много преди да падне задоволително ниско, с цел да сътвори заплаха за хората. Изкуствените звезди ще светят задоволително блестящо, с цел да бъдат видяни даже в мощно нечисти региони, изясняват от компанията.

До момента компанията не разкрива каква ще бъде цената за неестествен метеоритен дъжд.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР