Ракът на стомаха - е достатъчно разпространен вид злокачествен тумор,

...
Ракът на стомаха - е достатъчно разпространен вид злокачествен тумор,
Коментари Харесай

Учени от Фрайбург: Усетите ли един от тези 4 признака, незабавно отидете при онколог

Ракът на стомаха - е задоволително публикуван тип недоброкачествен израстък, който може да се намира в горната част на стомаха, в пилора и в тялото на самия орган, написа zdrave.to.

``
реклама  

Това е заболяване с висока смъртност, най-често се диагностицира при мъжете и в множеството случаи, е разследване от злоупотребата с " насладите от живота " като погрешно хранене, нездравословни привички, както и инфекциозни и генетични фактори.

При 80-90% от пациентите, диагностицирани с рак на стомаха, по тялото се популяризират метастази - вторични тумори. Те прекомерно постоянно се откриват в белите дробове, защото през този орган се изпомпва огромно количество кръв, посредством която се разнасят и злокачествените кафези. Ето за какво е толкоз значимо навременно разкриване на тези вторични признаци на заболяването.

" В ранните стадии на рака на стомаха той съвсем не се демонстрира, по тази причина без особено съоръжение и обстойни проучвания е доста мъчно да се откри това заболяване ", изясняват специалисти от Университетската клиника във Фрайбург (Германия). Ето за какво е извънредно значимо хората да извърнат внимание на следните признаци:

Лош вкус, гадене, повръщане;

Киселини и огромна загуба на тегло;

Повишена киселинност, мрачен цвят на изпражненията;

Постоянни болки в стомаха.

Естеството на болката постоянно алармира за разпространяването на рака към прилежащи органи: болки в кръста са по-типични за попадане в панкреаса; болежка, сходна на ангина - за разпространяване в диафрагмата; отичане на корема, куркане на червата, запек - това към този момент е израстък в напречната част на дебелото черво.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР