Рафинираната бяла захар е най-вредният продукт за сърцето. Това разкри

...
Рафинираната бяла захар е най-вредният продукт за сърцето. Това разкри
Коментари Харесай

Кардиолог посочи кой продукт е най-вреден за сърцето и кръвоносните съдове

Рафинираната бяла захар е най-вредният артикул за сърцето . Това разкри Анна Кореневич, кардиолог и претендент на медицинските науки, представена от .

Освен, че водят до затлъстяване, захарта и сладките храни спомагат в развиването на атеросклероза и ракови болести, изясни тя в канала си в YouTube.

Кореневич прецизира, че това важи освен за захарта, която се прибавя към кафето и чая, само че и за всички сладкиши и подсладени питиета . " Всички сладкиши и хлебни произведения са с висок гликемичен показател. Тялото ни не се нуждае от никакви такива храни ", безапелационен е кардиологът.

Редовната консумация на елементарни въглехидрати усилва риска от затлъстяване, диабет и метаболитен синдром , добавя тя.

Кореневич поучава да се откажем от бял самун, сладкиши, зърнени храни от бяло брашно. Тя добави, че белият ориз също не носи никаква изгода за човешкото тяло .

По-рано диетологът Кристина Журавлева предизвести, че огромна щета на организма нанасят комбинацията от храни, богати на захар и наситени мазнини. Например ядките и растителното масло вървят добре с риба, която е богата на ненаситени мазнини, само че е по-добре да не ги ядете в композиция с месо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР