Рафаел Надал започна похода си към 13-а титла на “Ролан

...
Рафаел Надал започна похода си към 13-а титла на “Ролан
Коментари Харесай

Надал се завърна успешно на любимите си кортове

Рафаел Надал стартира похода си към 13-а купа на “Ролан Гарос “ с безапелационна победа. Испанецът завоюва с 6:4, 6:4, 6:2 против Игор Герасимов от Беларус. Краля на клея към този момент има 16 победи и нито една загуба в мачове от първия кръг на Откритото състезание на Франция.

Рафа се възползва от петте си благоприятни условия за пробив и вкара 32 печеливши удара, с цел да се класира за втория кръг след 2 часа и 5 минути игра. Следващият му противник ще е американецът Макензи Макдоналд, който се оправи с квалификанта от Канада Стивън Диес след 4:6, 6:3, 6:3, 6:4.

Надал ще се опита да изравни върха на Роджър Федерер от 20 трофеи от Големия шлем. Ако завоюва седем мача и стигне до купата, той ще стане първият тенисист в историята с 100 победи на шампионата. Статистиката му на “Ролан Гарос “ е 94 триумфа и 2 загуби.

The more things change, the more they stay the same... eases into the second round 6-4 6-4 6-2 over Gerasimov.
— Roland-Garros (@rolandgarros)
За испанеца това е едвам втори шампионат на клей за сезона. Той се завърна на корта след насилствената пауза в Рим преди две седмици. Там той реализира две победи преди да отстъпи на Диего Шварцман. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР