Рафаел Надал се класира за полуфиналите на турнира от сериите

...
Рафаел Надал се класира за полуфиналите на турнира от сериите
Коментари Харесай

Надал се съвзе след кошмарен първи сет

Рафаел Надал се класира за полуфиналите на шампионата от сериите " Мастърс " в Париж, откакто в профил сънародника си Пабло Кареньо Буста с 4:6, 7:5, 6:1.Надал, който е под номер 1 в схемата на шампионата, записа своята победа номер 1002 в тура, откакто се наложи да прави поврат за 2 часа и 15 минути игра.

Матадора не приличаше на себе си с представянето си в първия сет, а при започване на втория стартира с 0:40 при собствен сервис. Но това беше и последният миг, в който Кареньо Буста имаше някакви очаквания. В борба за място на финала в зала Берси 20-кратният първенец от Големия шлем ще играе против Александър Зверев или Стан Вавринка, които по-късно през днешния ден излизат в последния четвъртфинал. Отпадането на Кареньо-Буста означаваше и класиране на аржентинеца Диего Шварцман за Финалния шампионат на АТП в Лондон, който ще се организира от 15-и до 22-и ноември.

Фаворитът стартира по-сигурно и постоянно да излиза към мрежата и се добра до два брейкбола при 4:3. Надал му даде малко въздух, само че в 12-ия гейм направи своя решителен пробив, с цел да върне паритета със 7:5. Третият сет стартира с разменени подавания, само че Надал пропусна два брейкбола за ранно водачество. След това обаче го направи за 3:1 и до края на срещата беше цялостен стопанин, с цел да затвори мача на нула.

В по-ранните два мача победи записаха Даниил Медведев (Русия) над Шварцман с 6:3, 6:1, както и Милош Раонич (Канада) над Юго Юмбер (Франция) в три сета 6:3, 3:6, 7:6 (7). Раонич и Медведев ще се срещнат в другия полуфинал на следващия ден. Медведев, който се слави като състезател с доста мощен начален удар, не позволи да му бъде направена точка за пробив и взе 27 от 28 вероятни точки от първи сервис. Отделно от това, сподели и здрави нерви, като проби на два пъти подаванията на аржентинеца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР