Рафаел Надал се класира за четвъртфинал на турнира по тенис

...
Рафаел Надал се класира за четвъртфинал на турнира по тенис
Коментари Харесай

Рафаел Надал на 1/4-финал, след като постигна лесна победа над Фабио Фонини

Рафаел Надал се класира за четвъртфинал на шампионата по тенис Открито състезание на Австралия, откакто за 2 часа и 19 минути победи Фабио Фонини (Италия) с 6:3, 6:4, 6:2. В предходните три мача сред двамата Фонини взимаше най-малко по един сет, само че в този момент това не се случи.

Рафаел Надал чака противника си за четвъртфинала всред Матео Беретини и Стефанос Циципас, които играят по-късно през днешния ден.

Срещата през днешния ден мина под диктовката на испанския матадор, който имаше усложнения в първия и най-много във втория сет. Първата част потегли добре за Рафа и той поведе с 3:0, само че позволи пробив за 2:3. Надал можеше да приключи частта доста по-рано, само че в осмия гейм на три пъти избави подаването си, с цел да се измъкне най-после.

Най-много компликации той имаше във втория сет, когато Фонини поведе с 4:2 с пробив от втората разкрила му се опция. Но Рафаел Надал реагира незабавно и върна пробива за 3:4, а по-късно изравни при свое подаване макар трите опита на италианеца да удължи компликациите му. След това той осъществя втори следващ пробив, а най-после взе частта за 53 минути.

В третия сет Фонини продължи да прави непредизвикани неточности, а Надал поведе небрежно с 5:1, след което си даде дребна отмора и взе третия мач с 6:2.
View this post on Instagram

" 13-о класиране на четвъртфинал на Откритото на Австралия? Това е положително число! Когато си на корта на Големия шлем против добър тенисист, не може да очакваш да си без проблеми. Мисля, че имах шанс, когато върнах пробива и направих 5:4. След като сервирах за втория сет, това беше ключа. От 3:2 до 4:4 той беше доста по-добър от мен, само че съумях да задържа стремежа му. Условията са по-бързи денем и това ми харесва още повече. За мене е по-добре да играя денем, топката върви по-бързо. Но би трябвало да се приспособя към изискванията. Затова съм тук, с цел да бъда подготвен за каквито и да било условия. Да, Стефанос Циципас и Матео Беретини са млади и играят с доста огромна сила. Доволен съм от това, че контузията ми за в този момент е ОК и се надявам да направя още един добър мач след два дни, разгласи след края на срещата Рафаел Надал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР