Рафаел Надал пропусна началото на клей сезона поради фрактура на

...
Рафаел Надал пропусна началото на клей сезона поради фрактура на
Коментари Харесай

Кралят е жив: Надал спаси 4 мачбола срещу Гофен и оцеля след тричасова драма в Мадрид!

Рафаел Надал пропусна началото на клей сезона заради фрактура на реброто, която го извади от надпревари за повече от месец, само че това по никакъв метод не съумява да попречи на представянето на испанеца на Мастърса в Мадрид дотук, където към този момент е част от четвъртфиналната фаза. Днес Матадора бе напът да реализира втора поредна безапелационна победа в поредни сетове, само че Давид Гофен бе на друго мнение, наваксвайки пасив от сет и 3:5 и вкарвайки дуела в трети сет, приключил с трагичен тайбрек в интерес на Матадора, който след тъкмо 3 часа и 13 минути подвигна триумфално ръце - 6:3 5:7 7:6(11). Така рекордьорът по трофеи от Големия шлем продължава похода си към трофея в испанската столица и в борба за място на полуфиналите ще се изправи против спечелилия от конфликта сред Карлос Алкарас и Камерън Нори.

В дебютните минути от срещата белгиецът успяваше да остане равносилен на именития си противник, като постоянно можехме да го забележим да търси самодейността в точките. От своя страна, Рафа издаваше признаци на нервно напрежение, което доближи връхната си точка в петия гейм, когато той позволи две следващи двойни неточности, съпроводени от извънредно нетипични за него пропуски от форхенд, довели до закъснение с пробив и 2:3.

Веднага след почивката обаче международният №60 побърза да върне жеста и по безусловно същия сюжет от предходния гейм изгуби получения си задатък. С всяка минала минута Надал се усещаше все по-уверен в своите дейности и напълно скоро доминираше изцяло събитията на корта. Той реализира нов пробив, обезпечил му опция да сервира за продобиване на сета, който след следващата порция грешки от ракетата на Гофен отиде в сметката на огромния любимец.

Втората част започва с тотално предимство на Надал, който засипваше противника си с мощни удари от всяка една част на корта, като уинърите от неговата ракета изобилстваха, за сметка на непредизвиканите неточности, които бяха сведени до абсолютния най-малко. Матадора постигаше впечатляващи ъгли и постановяваше извънредно високо равнище на игра, което докара до ранен пробив и серия от 10 следващи точки в актива на Рафа - 3:1.

21-кратният първенец от Шлема поддържаше преднината си безпроблемно и не след дълго се снабди с два мачбола, единият от които на личен сервис. Именно тогава обаче стартира прераждането на Гофен, който доста увеличи интензитета в играта си и отрази всяка една от двете благоприятни условия пред съперника, с цел да осъществя брейк в последния вероятен миг - 5:5. В идващите минути играта на белгиеца се намираше в своя разцвет, до момента в който пропуските от ракетата на Надал се множаха един след различен, което докара до нов пробив в сметката на 60-ия в света и равнене на резултата в обособените елементи.

Двамата бяха запазили най-хубавото за най-после и в третия сет ставахме очевидци на обилие от вълнуващи разигравания, огромна част от които завършващи с печеливш удар. Резултатът вървеше гейм за гейм и тайбрекът бе неминуем. В него Краля на клея поведе с 4:1 точки, само че загуби идващите пет и трябваше да избавя 2 мачбола. При втория от тях белгиецът бе на крачка от това да сервира сензацията, само че в този миг нервите го превзеха и той позволи неточност от рутинна позиция, което възвърна паритета в резултата. Последваха напрегнати минути, в които двамата непрестанно си разменяха самодейността, само че в последна сметка след цели 4 избавени мачбола и над 3 часа престой на корта Матадора пречупи съперника си и можеше да ликува с успеха!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР