Рафаел Надал постигна нещо историческо през вчерашния ден, когато грабна

...
Рафаел Надал постигна нещо историческо през вчерашния ден, когато грабна
Коментари Харесай

Навратилова: Никой не е по-голям от спорта, но сега Надал е на върха на тениса

Рафаел Надал реализира нещо историческо през вчерашния ден, когато сграбчи своя 21-ви трофей от Големия шлем след исторически трилър против Даниил Медведев. Матадора за следващ път изуми всички с пословичната си борбеност и реализира втория си поврат от 0:2 до 3:2 сета в своята кариера, с цел да се трансформира в първия тенисист в историята, който доближава заветната 21-ва " мейджър " купа.

Тенис величия побързаха да поздравят испанеца за феноменалното му достижение и не е един и двама го оповестиха за най-великия състезател за всички времена. Легендарната носителка на 18 трофеи от Шлема Мартина Навратилова също бе измежду хората, които не пропуснаха да отдадат заслуженото на Рафа, като в изявление за Tennis Channel някогашната №1 съобщи:

" Моята позиция е, че никой човек не може да бъде по-голям от спорта. В момента обаче има един човек, който стои на върха на нашия спорт, и това е Рафаел Надал ".

Друга някогашна лидерка в международната класация - Линдзи Дейвънпорт, също разяснява вчерашния успех на Матадора: " Невероятни две седмици в Мелбърн. Рафа има един от най-многобройните щабове, само че фотографията с татко му, на която честват купата от Аустрелиън Оупън, носи в себе си извънредно доста страсти. Родителите са до теб при всяка твоя крачка по пътя. Какво премеждие е било всичко това за фамилията на Рафа! ".

Final AO thoughts from our amazing team,,, and.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР