Рафаел Надал почти сигурно ще се завърне обратно на корта

...
Рафаел Надал почти сигурно ще се завърне обратно на корта
Коментари Харесай

Новините, които всички чакахме: Рафаел Надал обяви своето скорошно завръщане на корта!

Рафаел Надал съвсем несъмнено ще се завърне назад на корта за ATP 500 конкуренцията в Барселона, оповестява испанската осведомителна организация " La Cadena Ser ". Матадора се отдръпна от конкуренцията в Монте Карло, тъй като беше малтретиран от проблеми в региона на коремните мускули и гърба, които не му позволяваха да сервира през подготвителния развой. Самият Рафа призна по какъв начин към момента не е подготвен да се състезава на най-високо равнище и трябваше да преглътне разочарованието да не взе участие в един от най-успешните си шампионати в кариерата, където е 11-кратен първенец.

Оттогава Матадора обаче не е спирал тренировки за нито един ден и наподобява обстановката му се усъвършенства, тъй като неговите проекти са още през днешния ден да замине за Барселона, където през идната седмица да направи първата си поява в публично съревнование от януари насам. Припомняме ви, че испанецът е безспорен рекордьор в конкуренцията, откакто до момента може да се похвали с 12 трофеи в нея и централният корт даже носи неговото име от 2017-та година насам.

Имам проблеми с коремните мускули от няколко месеца насам. Продължавам да прогресирам ден след ден и седмица след седмица. Бих желал да играя в Барселона и проектите са такива, само че не изключвам нищо. Ако не съумея да се завърна в Барселона, то ще го сторя в Мадрид - съобщи 22-кратният " мейджър " притежател пред " Teledeporte ".

Засега в Барселона присъединяване са декларирали още имена от ранга на Стефанос Циципас, Алекс Де Минор, Каспър Рууд, Андрей Рубльов и защитаващия първенец Карлос Алкарас, който обаче е в схода обстановка с тази на Надал, тъй като през вчерашния ден се отдръпна от Мастърса в Монте Карло и не е ясно дали ще излекува в точния момент травмата си в региона на играещата ръка, с цел да се включи в шампионата, чийто старт ще бъде даден на 15 април.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР