Рафаел Надал победи Даниил Медведев и спечели Australian Open след

...
Рафаел Надал победи Даниил Медведев и спечели Australian Open след
Коментари Харесай

Рафаел Надал: Никога няма да си простя, ако се предам!


Рафаел Надал победи Даниил Медведев и завоюва Australian Open след героичен поврат от 0:2 сета. Испанецът завоюва рекордна 21-а купа от Големия шлем, а след мача показа по какъв начин е превъзмогнал тежките моменти, с цел да стигне до триумфа.

" Губил съм доста пъти в моята кариера, изключително на Australian Open. През целия мач си повтарях, че не би трябвало да спирам да имам вяра, да се боря. Имаше няколко сериозни момента в мача, при един от тях най-нормалното беше да изгубя в три сета. Казах си, че може да изгубя, само че в никакъв случай няма да си простя, в случай че се предам и не се боря ", сподели Матадора, който завоюва в Мелбърн за повторно след 2009-а.
Снимка: Reuters

" Знам какво значи тази купа, каква е символиката на 21 и в действителност е значима за мен. Никога обаче няма да кажа, че заслужавам най-вече да съм на върха по трофеи, тъй като доста хора се борят. Аз също се борих, последните шест месеца бяха много сложни за мен след травмата ".

" За мен в никакъв случай не е било от голяма важност дали съм с най-вече трофеи или един от тези с най-вече трофеи. Днес несъмнено това няма значение, желая да се насладя. Много по-важно за мен е, че съумях да се върна, че завоювах за повторно в Австралия. Това е и най-неочакваната ми купа. "
Снимка: Reuters

Няколко пъти Надал акцентира на това, че не е бил убеден във физическото си положение и способността си на този стадий да играе дълги мачове.

" Признавам, че в никакъв случай не съм се чувствал по подобен метод. Буквално съм погубен физически, не си припомням много огромна част от мача. Накрая даже нямах сили да се развеселявам и да чествам както ми се искаше с публиката ", сподели още Надал.
Снимка: Reuters

Надал се трансформира в четвъртия тенисист в историята, който има най-малко по две трофеи от всеки от шампионатите от Големия шлем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР