Рафаел Надал остава Краля на Ролан Гарос и клея, след

...
Рафаел Надал остава Краля на Ролан Гарос и клея, след
Коментари Харесай

Надал спря устрема на Тийм и покори за 12-и път "Ролан Гарос"

Рафаел Надал остава Краля на " Ролан Гарос " и клея, откакто покори за 12-и път именитите кортове на тенис комплекса в Париж. В повтаряне на финала от 2018 година испанецът надделя Доминик Тийм с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 за тъкмо три часа игра.

Австриецът оказа по-сериозен отпор от миналогодишния двубой сред двамата, само че това му стигна единствено да вземе един сет. Надал още веднъж беше по-добър от противника си, а с придвижване на мача сподели равнище, на каквото Тийм нямаше отговор.

Титлата е 18-а за Надал от Големия шлем, което го приближава единствено на две от върха на Роджър Федерер. Доминацията на испанеца в Париж продължава към този момент 14 години – от 2005 година насам.

По пътя към 12-ата си Купа на мускетарите в Париж Надал загуби единствено два сета – един против Тийм и един в третия кръг на конкуренцията против Давид Гофен. Той даде 60 гейма на противниците си на " Ролан Гарос ", с четири по-малко от предходната година.

Надал потигна девета победа в 13-ия си мач против австриеца и продължава да няма загуба от него на " Ролан Гарос ". Също по този начин испанецът остава непобеден във финали в Париж.

Постиженията му във френската столица са изумителни – 93 победи и единствено две загуби.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (409)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР