Рафаел Надал даде сериозни поводи за притеснения на своите фенове,

...
Рафаел Надал даде сериозни поводи за притеснения на своите фенове,
Коментари Харесай

Виландер: Притеснявам се за Рафаел Надал и не съм сигурен дали изобщо ще се завърне

Рафаел Надал даде съществени мотиви за терзания на своите почитатели, откакто се отхвърли от Мастърса в Монте Карло. Легендарният испанец се завърна на корта след едногодишно неявяване, само че още веднъж се контузи след единствено два изиграни мача и към този момент не може да възобнови турнирни участия повече от 3 месеца. Матадора от дълго време разгласи, че евентуално 2024-та ще е последната за него в Тура и за момента наподобява напълно допустимо Рафа да не съумее да се сбогува с обичания си Ролан Гарос, където е завоювал рекордните 14 трофеи, а някогашният номер едно Матс Виландер страда от същите опасения:

" Мисля, че сега най-хубавото от тениса на Рафаел Надал е това, че той в действителност се пробва и има голямото предпочитание да се завърне в Тура. Харесва ми, че Рафа не форсира прекомерно тялото си и желае да бъде подготвен на 100 %, тъй като една нова травма ще постави завършек на неговата кариера. Единствено ми се желае да го видя с няколко изиграни срещи преди Ролан Гарос и там към този момент да бъде в в действителност добра форма.

Разбира се, аз въобще не бих желал неговата кариера да свършва толкоз скоро, само че в случай че ме попитате дали се тормозя за него, то отговорът ми е позитивен и не съм сигурен дали въобще ще се завърне. Същевременно към този момент го виждаме да тренира и това е успокояващо, само че на подготвителния корт можеш да бъдеш по-отпуснат, до момента в който в мачовете рисковете от травма се усилват и той е доста деликатен заради тази причина. Мисля, че той може да победи огромна част от останалите момчета на Ролан Гарос, в случай че бъде даже на 80 % от опциите си и ще ми бъде забавно по какъв метод ще работи на корта. Всички ние се надяваме, че ще можем да го забележим на корта най-малко за един финален път в Париж " - разяснява Виландер за Евроспорт.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР