Рафаел Надал беше доста емоционален след успеха си над Даниил

...
Рафаел Надал беше доста емоционален след успеха си над Даниил
Коментари Харесай

Надал: Имах и късмет, Медведев е изумителен

Рафаел Надал беше много прочувствен след триумфа си над Даниил Медведев в последния за годината шампионат от Големия шлем US Open. С триумфа в него той към този момент събра 19 оценки от такива съревнования и се приближи единствено на едно от водача по този индикатор Роджър Федерер.

Той засипа с похвали противника си, който навакса закъснение от 0:2 сета, само че призна, че и при него се е усетила раздразнителност в моментите, в които към този момент трябваше да затвори мача на собствен сервис.

"Мисля, че Медведев направи страховит край. Всички видяха за какво е №4 в света. Беше удивително по какъв начин обърна този мач. Той заслужава всички суперлативи. Бях много нервозен при 5:2 в последния сет. Направих някои неточности, които можеха да ми костват скъпо. В такива мачове би трябвало да имаш и шанс. Аз го имах и мисля, че го заслужавах. "

"Медведев промени доста своята тактичност след първите два сета. Видя, че тази игра не му носи шанс и промени всичко. Това е нещо, което умее доста добре. Тази победа значи доста за мен, тъй като пристигна против един толкоз разнороден и способен състезател ", сподели Надал.

Той употребява момента да изпрати цялата си поддръжка към собствен другар, който неотдавна е изгубил непосредствен човек, а най-после поздрави и екипа си.

"Видях през какво минахте, какво преживяхте. Благодаря ви за поддръжката в сложните моменти ", сподели Рафа, който за край се обърна към почитателите на трибуните, които не спираха да го поддържат против Медведев. "Надявам се да се забележим още веднъж и идната година ", приключи испанецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР