Rafael Advanced Defence Systems обяви, че е завършила разработката на

...
Rafael Advanced Defence Systems обяви, че е завършила разработката на
Коментари Харесай

Израел представи нова система за прихващане на хиперзвуковите ракети

Rafael Advanced Defence Systems разгласи, че е приключила създаването на най-новата си система за прехващане на ракети, в това число на ракети със комплицирана траектория, които се движат със скорост пет пъти по-голяма от тази на звука. Новата система, предопределена да отговори на „ геополитическата действителност “ на хиперзвуковите оръжия и наречена Sky Sonic, ще бъде показана пред обществеността на интернационалното аерокосмическо ревю в Ле Бурже.

Според компанията комплексът Sky Sonic е „ революционен защитителен отговор на възходящата опасност от хиперзвукови оръжия„. Той към момента е в стадий на създаване и рационализиране, като проектирането му е почнало преди години и е било защитавано в загадка.

Основната презентация на Sky Sonic ще се състои на авиоизложението в Париж, само че в това време компанията показа видеоклип и разкри, че новата система е проектирана да обезврежда ракети, летящи със скорост към 12 000 км/ч. Освен това тя е оборудвана с комплекс от датчици за разкриване, следене и установяване траекторията на задачата. С други думи, тя може да се конкурира с хиперзвуковите ракети освен по скорост, само че и по маневреност.

Времето за показване на Sky Sonic не е определено инцидентно, написа Breaking Defense. Преди седмица Иран разгласи създаването на хиперзвуковата ракета Fattah, която е способна да поразява цели на разстояние 1400 км, с което стана четвъртата страна в света, притежаваща хиперзвуково оръжие. Sky Sonic ще добави многопластовата отбранителна система на Израел, която включва системите за противоракетна защита „ Железен купол “ (Iron Dome), „ Прашката на Давид “ (David’s Sling) и „ Железен лъч “ (Iron Beam).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР