Радвам се, че се появяват нови случаи, които попълват пъзела.

...
Радвам се, че се появяват нови случаи, които попълват пъзела.
Коментари Харесай

Съдия Дишева: Съдебната система не може сама да се изчисти, трябват законодателни промени

Радвам се, че се появяват нови случаи, които попълнят пъзела. Така Атанаска Дишева, член на Висш съдебен съвет, разяснява в ефира на Нова разказите за изнудвания на съдии и прокурори от Мартин Божанов – Нотариуса.

„ Когато прокурори и следователи са забъркани в сходни обстановки, следствието става извънредно мъчно. Има благоприятни условия прокуратурата, уповавам се да има и сили. Борислав Сарафов пое ангажимент за основаване на нов облик на прокуратурата и нов метод на работа – ето, това е случай, с който може да се почисти облика на прокуратурата и да се освободи тя от чиновници и прокурори, които са забъркани в сходни схеми ”, счита тя.

„ Един прокурор не може да вземе делото от различен, в случай че няма интервенция на административен началник. Главният прокурор не може да не знае какво се случва. Ако не знае, не му там мястото “, разясни тя.

Според нея никога не може да спре чадъра в районната прокуратура. „ Но тези неща не могат да се развиват без забъркани чиновници в Министерство на вътрешните работи и други институции. ”

„ Не считам, че системата сама може да се почисти в тази обстановка. Трябва да се подхващат ограничения на законодателно равнище. Много неща може да се създадат на тази парламентарна комисия ”, добави още тя.

За изказванията, че юрист Велимир Атанасов имал връзки с Невена Зартова и Мартин Божанов, тя съобщи: „ Името му не е ново, то стана известно пред Висш съдебен съвет при чуването на арбитър Цариградска и арбитър Лазаров през февруари 2020 година Историята е потресаваща. Всички чакахме да се образува досъдебно произвеждане и да се стигне до съд и вероятно присъда. Това не се случи. Говоря за този случай пред Съдийска гилдия. Едва през предходната година вследствие на данните от ГДБОП е формирано произвеждане. “

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР