Съд в Москва издаде решение за ареста на дванадесетия обвиняем

...
Съд в Москва издаде решение за ареста на дванадесетия обвиняем
Коментари Харесай

Арестуваха 12-ия заподозрян в участието на терористичния акт в Москва

Съд в Москва издаде решение за ареста на дванадесетия обвинен по делото за терористичната офанзива в Crocus City Hall Джумохон Курбонов.„ Искането на следствието е почетено, а по отношение на обвинения е избрана мярка за неотклонение задържане под стража до 22 май “, разгласи решението арбитър Евгения Николаева.
В документ, оповестен в канала Telegram на московските съдилища, се показва, че нападателят е виновен за връзката на терористите, оповестиха съветските медии.

„ Разследването откри, че Курбанов е взел участие в даването на средства за подготовката на терористичния акт, в това число даването на телекомуникационно съоръжение на членове на проведената група и тяхното редовно заплащане “, се показва в документа.

Курбанов беше арестуван на 11 април за „ дребно безчинство “, като той пледира пред съда, че „ не е нарушавал публичния ред и не е употребявал нецензурни думи “, след което беше освободен.

145 души починаха при стрелбата и пожара в концертната зала „ Крокус Сити Хол “ в Красногорск, предградие на Москва, вечерта на 22 март. Досега са задържани 12 обвинени, в това число четирима жители на Таджикистан, които съгласно съветския Следствен комитет са били директните причинители на терористичната офанзива.

В Дагестан бяха арестувани четирима чужденци, взели участие във финансиране и даване на оръжие на нарушителите.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР