Пренасяните по вода микроби могат да живеят и да растат

...
Пренасяните по вода микроби могат да живеят и да растат
Коментари Харесай

Болести под мивката: Микробите от тръбите на дома ни може да са опасни

Пренасяните по вода микроби могат да живеят и да порастват в тръбите на мивката ни и в устройства, които употребяват вода, като да вземем за пример овлажнители. Някои от тези микроби могат да ни разболеят , предизвестяват от Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите нa Съединени американски щати.

Тези микроби се развъждат във вода, когато тя е застояла или когато не е обработена с задоволително химикали , като хлор.

Често водните микроби, като бактерии, гъбички и амеби , живеят дружно в група, наречена биофилм . Биофилмът освобождава слузесто вещество, сходно на лепило. Тази слуз разрешава на микробите да се захващат към повърхностите и защищава бактериите от химикалите, с които се обработва чешмяната вода.

Ето кои са някои от евентуално нездравословните микроби, които могат да порастват и да се развъждат във водната система на вашия дом и какви болести могат да причинят:

 enlightened      Нетуберкулозни микобактерии (причиняват белодробна, кръвна или кожна инфекция)

 enlightened      Legionella spp. (причинява белодробна инфекция)

 enlightened     Pseudomonas aeruginosa (причинява кръвна, белодробна или кожна инфекция)

 enlightened      Naegleria fowleri (причинява мозъчна инфекция)

 enlightened     Acanthamoeba spp.  (причинява зараза на мозъка и очите)

Според законите публичните водоснабдителни сдружения би трябвало да дават вода , която дава отговор на избрани стандарти за качество и сигурност за пиянство. Но чешмяната вода не е стерилна, което значи, че в нея може да има микроби , предизвестяват експертите. Дори когато публичната водна система работи вярно, дребен брой микроби, които естествено се срещат в околната среда, могат да попаднат във водата.

Тези микроби порастват и да се развъждат в тръбите в дома или постройката, в случай че изискванията са подобаващи. Това може да се случи, в случай че не сте отваряли крановете на чешмите за дълъг интервал от време и водата е застояла в тръбите.

Някои водни микроби могат да причинят стомашни болести, като повръщане или диария , в случай че бъдат погълнати. Те могат също по този начин да доведат до болести на белите дробове, мозъка, очите или кожата . Бъдете деликатни когато пускате водата, изключително в случай че не сте я употребявали известно време. Тогава  микробите от биофилма могат да излязат от чешмата или душа. Пазете се да не вдишвате парата от тази вода, бъдете изключително деликатни и при положение на отворени рани. Не използвайте застояла вода за изплакване на контакти лещи или други здравни консумативи.

Кои хора мога да са уязвими към бактериите, които живеят в тръбите вкъщи

 enlightened Хора на 50 или повече години

 enlightened Настоящи или някогашни пушачи

 enlightened Хора с хронично белодробно заболяване (например хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) или емфизем)

 enlightened Хора, които имат здравословни проблеми или одобряват медикаменти, които понижават способността на тялото им да се бори с микроби и заболявания (например хора, чиято имунна система е отслабена заради рак, трансплантация на орган или ХИВ)

 enlightened Хора със съпътстващи болести като диабет, бъбречна непълнота или чернодробна непълнота

 enlightened Бебета под 6 месеца

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР