Радостина Стоянова е неколкократна шампионка на България в бягането на

...
Радостина Стоянова е неколкократна шампионка на България в бягането на
Коментари Харесай

Красива шампионка подкрепи мисията на Останете живи

Радостина Стоянова е неколкократна шампионка на България в бягането на 60, 100 и 200 метра и бронзова медалистка от Балканско състезание. Пред обектива на известния фотограф "Verus Photography " спринтьорката осъществя фотосесия, с която поддържа задачата на книгата "Останете живи " с създател Георги Стоянов, ориентирана против войната по пътищата в България. Красавицата също ни припомня, че животът е по-ценен от високата скорост.

Талантливата българска лекоатлетка е претърпяла една доста тежка злополука, когато била още на 7-годишна възраст. Признава, че случаят е оставил трайна диря в нейното схващане. Случилото се й посочило какъв брой значимо е да се кара безвредно и я е направило извънредно деликатен лидер.

"С включването ми в идеята желая да стимулирам хората да внимават, когато излизат на пътя, с цел да не им се постанова да изпитват в никакъв случай това, което аз претърпях ", споделя Радостина Стоянова.

"Това не може да продължава - всеки ден потърпевши и починали в кастастрофи, а превишената и несъобразена скорост не престават да са измежду главните аргументи за случаите. Нашият апел е явен: Карайте рационално ", декларират Радостина Стоянова.

Книгата "Останете живи " слага акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и споделя истории на хора, взели участие или наранени по един или различен метод от пътно транспортно произшествие – участници в произшествия, очевидци на произшествия, служители на реда, близки и другари на починали и ранени, очевидци. Надеждата на създателя Георги Стоянов е, че четейки историите младите българи ще се слагат на тяхното място и това ще им помогне да образуват още в този момент своя инстинкт за самозапазване, с цел да не станат част от черната статистика на починалите, ранените или предизвикалите гибел на пътя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР