Радостин Василев е изпратил уведомително писмо до председателя на Народното

...
Радостин Василев е изпратил уведомително писмо до председателя на Народното
Коментари Харесай

Радостин Василев напусна "Продължаваме промяната - Демократична България"

Радостин Василев е изпратил уведомително писмо до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, в което показва, че от през днешния ден напуща парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България ". Информацията бе доказана за " Дневник " както от деловодството на Народното събрание, по този начин и от самия Василев. С този акт някогашният състезателен министър в кабинета " Петков " става първият самостоятелен народен представител в 49-тото Народно заседание и първият от 45-тия парламент насам, напуснал две парламентарни групи.

В средата на предходната година Радостин Василев напусна и " ИТН " - партията, с която за първи път влезе в Народното събрание и от чието име беше министър на спорта. Тогава той беше съпроводен от още петима свои сътрудници от партията, които, тъй като " мафията е пробила в " ИТН ". Шестимата поддържаха кабинета " Петков ", само че това не беше задоволително, с цел да резервира държавното управление на власт. Отцепниците обаче получиха челни места в листите на " Продължаваме промяната " за последвалите избори. За вота през април обаче само Василев стана лидер на листа, което провокира напрежение в " Продължаваме промяната ".

 Изпиране, чистка, служби: по какъв начин Изпиране, чистка, служби: по какъв начин " Продължаваме промяната " мъчно взема решение за ръководство с ГЕРБ (според записа)

В края на предходната седмица Василев от Националния съвет на " Продължаваме промяната ", в който се чува по какъв начин членовете на партията приказват за промяна на шефовете на служби, ангажименти с ГЕРБ при претенции за събаряне на депутатски имунитети и с Брюксел за заобикаляне на разпоредбите за влизане в еврозоната. Заради изговореното по време на полемиката, Василев упрекна някогашните си сътрудници в изменничество. Тогава той заяви, че му е назначена защита, обезпечена от Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС), поради получени закани за сигурността му.

Днес Василев за Българската национална телевизия, че се опасява за живота си. По същото време от Софийска градска прокуратура оповестиха, че е в медиите за това, че на 25 май той е бил заставен " да извърши нещо срещу волята си, като за задачата е използвано заплашване ". От държавното обвиняване не дават повече детайлности, като само се акцентира, че " при положение, че бъдат събрани доказателства за осъществено закононарушение против републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното произвеждане ще бъде изпратено по подготвеност в Софийска градска прокуратура ".

Пред " Дневник " Василев също отхвърли да назове от кого е бил заплашван.

Миналата година той беше обект на запис от някогашните си сътрудници от " ИТН ", които го упрекнаха в напън и закани към някогашния народен представител Христинка Иванова. Тъкмо това бе повода, заради която почти година по-късно. Той се отхвърли от него непринудено в последния миг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР