Радослав Росенов се доближи на само още една стъпка от

...
Радослав Росенов се доближи на само още една стъпка от
Коментари Харесай

Отличен Росенов на победа от квота за Париж

Радослав Росенов се приближи на единствено още една стъпка от продобиване на квота за Олимпийските игри в Париж. 19-годишният ни гений, който е 5-кратен европейски първенец за юноши и младежи и повторен притежател на Купа " Странджа ", реализира втора впечатляваща победа на Европейските игри в Краков.


В категория до 63.5 кг националът ни не даде късмет на британеца Рийз Линч. Росенов изигра доста мощна среща, в която още веднъж показва прелестно придвижване по кръга и доста възприятие към контриращите дейности. Той не трепна и пред нечистите дейности на съперника си, който бе глобен за мръсната игра. Напълно разумно съдиите присъдиха и победа на национала ни с 5:0 гласа.

Така Радо се класира за четвъртфиналите в Краков. От сигурен орден и квота за Париж го дели Лаша Гурули (Грузия), който е трети от Световното състезание в Ташкент и европейски вицешампион от Ереван, само че при 67-килограмовите. Мачът е на 28 юни.

Днес ни чака още един дуел с присъединяване на български национал. На кръг Б към 15:30 часа ще забележим Даниел Асенов. 6-кратният европейски първенец за мъже и подрастващи ще се изправи в дебютния си дуел против Якуб Сломински. Срещата с представителя на домакините е в категория до 51 кг.

Може да наблюдавате дуела на следния линк:

https://europeangames.tv/sports/boxing. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР