Радомирският фолклорен ансамбъл Етнофолк ще представи днес премиерно най- новия

...
Радомирският фолклорен ансамбъл Етнофолк ще представи днес премиерно най- новия
Коментари Харесай

Театрална премиера в Радомир



Радомирският фолклорен отбор " Етнофолк " ще показа през днешния ден премиерно най- новия си театрално-танцов театър - " Бозаджийница Джокица по време на пандемия ".

Постановката е обвързвана със признака на града – бозата и е продължение на поставения преди две години музикално-танцов формат " Джокица - разказите на един бозаджия ". Спектакълът споделя за остарял локален занаятчия със сръбското име Джокица, който обикалял страната с гюмове, с цел да продава боза. Продължителността му е час и половина и в него вземат участие 40 танцьори на възраст от 7 до 40 години.

Постановката е отдадена на прадядото на ръководителя на ансамбъла Георги Георгиев, който е продавал боза, както и на някогашен импресарио на ансамбъла от Сърбия, оказал помощ за изявите на радомирските деца на интернационална сцена.

Освен през днешния ден, локалните поданици и техните посетители ще могат да гледат театрално- танцовия театър и на следващия ден. И двете представления са от 17 часа в салона на читалище „ Напредък 1895 ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР