Радо Янков отпадна на осминафиналите при своето първо участие във

...
Радо Янков отпадна на осминафиналите при своето първо участие във
Коментари Харесай

Малшанс! Радо Янков отпадна на осминафиналите в Пекин

Радо Янков отпадна на осминафиналите при своето първо присъединяване във етапа на директните елиминации в паралелния великански слалом по сноуборд на Олимпийски игри. Българинът имаше малшансът в петата серия да се изправи против петкраният международен първенец Бенямин Карл от Австрия. Двамата бяха дружно на пистата и в първия манш на квалификацията по-рано през днешния ден, в която Карл приключи втори, а Янков 15-и.

Това даде правото на австриеца да избира на кое трасе да кара в единствения манш на осминафиналите и той избра аленото, което от началото на деня е малко по-бързо. Още от самия старт Карл дръпна на Янков и макар чистото си каране до финала, българинът приключи на 0.36 секунди зад австриеца.

В крайното класиране на параления великански слалом на Олимпийските игри в Пекин Радо Янков остава на 15-о място.

" Направих няколко неточности, тъй като в действителност се пробвах да пожертвам. Той беше непогрешим в квалификациите и в случай че не рискуваш, шансът е доста дребен. Смесени са възприятията, защото това ми е едвам второ постигане до финали в гигантския слалом за сезона и съм удовлетворен, само че можех да направя освен това ". Това показа пред Българска национална телевизия българският сноубордист Радослав Янков, откакто отпадна в осминафиналите на паралелния великански слалом на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Янков реализира най-хубавото си класиране на олимпиада, само че бе спрян от австриеца Бенямин Карл на осминафиналите. " Това е надпреварата, по-добрият побеждава. Определено пристигнах доста по-зрял тук, пробвах се да не мисля за класирания и мисля, че особено във второто втурване в квалификациите се получи и съумях да дам положително време. Сега също влязох спокоен, само че имах дребни пропуски. За мен е огромен опит присъединяване на олимпийски игри. Доволен съм, тъй като имаше възможност въобще да не мога да продължа със сноуборда. Иска ми се да изкараме още един олимпийски цикъл, уповавам се да нямам болежки ", добави той.
Свързани вести Радо Янков развява трикольора на втора Олимпиада
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР