Радиото се приема като приятел от слушателя. Въпреки всички технологични

...
Радиото се приема като приятел от слушателя. Въпреки всички технологични
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден на радиото и телевизията

" Радиото се приема като другар от слушателя. Въпреки всички софтуерни нововъведения и развиването на онлайн медиите, остава единствената, която може да доближи до най-отдалечените кътчета на света. Също по този начин е нещо, което извънредно доста оказва помощ на слушателите и на хората, които обичат радио. Надявам се реципиентът да стартира да възприема малкия екран като транслатор на нови хрумвания и тези хрумвания да бъдат градивни. Бих желала да поздравя всички радиослушатели с днешния празник и да им пожелая още доста нови и вълнуващи радиоприключения и в никакъв случай да не се отхвърлят от обичаната си медия - радиото. Това е медия, която ще продължи да съществува и ще продължава да открива нови хоризонти пред своите слушатели ", споделя журналистът Жана Попова пред Българското национално радио.

На 1 май 1912 година влиза в постоянна употреба първата българска брегова радиостанция до варненското село Франга, след което радиото навлиза всеобщо в страната ни, като става едно от главните средства за далекосъобщения.

В Троян публично ще бъде възобновен радиоклубът за далекосъобщителни връзки, основан през 1955 година за подготовка на телеграфисти за армията. В началото на 60-те години стартира дейна радиолюбителска активност. В дългогодишната си история е нееднократен международен и народен първенец по радиозасичане и далекосъобщителни радиовръзки, разясни ръководителят на троянския радиоклуб Любомир Досев:
„ 2002 година закриха радиоклубовете, разпродадоха имуществото и 20 година останахме без база, само че деятелите се събрахме още веднъж и взехме решение да създадем още веднъж радиоклуба, тъй като образоваме деца. Това е освен занимание и освен спорт. Това е просвета за раздиосъобщения. “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР