Радикалното движение Талибан няма да се съгласи на предложение от

...
Радикалното движение Талибан няма да се съгласи на предложение от
Коментари Харесай

Талибаните отхвърлят предложението на властите за съвместно управление

Радикалното придвижване " Талибан " няма да се съгласи на предложение от афганистанското държавно управление да показа властта с него в подмяна на преустановяване на военните дейности. Това заяви вестник „ Таймс “, базирайки се на представителя на талибаните Забихула Муджахид.

" няма да одобряват предложение на Кабул за шерване на властта и преустановяване на огъня. Нашата цел е да сложим завършек на непознатата интервенция и да създадем ислямско държавно управление в страната ", сподели той. „ Ще бъдем подготвени за помирение. Ако в Кабул не са подготвени да се съгласят с нашите претенции, тогава ще ни бъде елементарно да продължим битката и да въведем джихад. "
 Няма кой да спре талибаните в Афганистан, рецесията се задълбочава Няма кой да спре талибаните в Афганистан, рецесията се задълбочава
Талибаните са поели контрола над град Лашкарга, административен център на провинция Хелманд в Южен Афганистан, оповестява Агенция Франс Прес, позовавайк...

В четвъртък афганистанският външен министър Мохамад Ханиф Атмар удостовери, че Кабул е предложил на талибаните да се спогодят за взаимно ръководство на страната. В изявление за радиостанцията " Ехо Москва " той сподели, че държавното управление упорства бъдещата държавна система да бъде избрана от народа на въз основа на резултатите от свободното изложение на воля. Атмар акцентира също, че Кабул ще предприеме дейности за реализиране на мир в страната дружно с Руската федерация, Централна Азия, европейските съдружници, Съединени американски щати и цялата интернационална общественост.

В четвъртък талибаните оповестиха завземането на няколко от най -големите градове в страната, в това число Кандахар и Херат. 

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР