Радикални мерки за справяне с кризата на сигурността, свързана с

...
Радикални мерки за справяне с кризата на сигурността, свързана с
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски с общ законопроект за мерки срещу мигрантите

Радикални ограничения за справяне с рецесията на сигурността, обвързвана с мигрантите, предложиха ръководителите на ГЕРБ и на Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски, оповестиха от от пресцентъра на Движение за права и свободи.  Съобщението беше оповестено и на фейсбук-страницата на ГЕРБ.

В деловодството на Народното събрание ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха оферти за промени в Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за администрацията. С тях се предлага увеличение на потенциала на Гранична полиция с 1264 щатни бройки за защитата на бежанските центрове и усилване на защитата на границата. Тези щатни бройки са нужни за застраховане на естественото действие на всички структурни звена, прецизират вносителите. 

Промените плануват още застраховане и активизиране на полицейските сили, тъй че да се подсигурява сигурност и успокоение в обществото и съблюдаване на публичния ред в страната, сигурността на жителите, тяхното здраве и благосъстоятелност. Това са най-решителните, само че и най-справедливи ограничения, вземани във връзка с сигурността на хората по отношение на мигрантските потоци. И защото тематиката за бежанците е една от най-чувствителните тематики, свързани със сигурността и спокойствието на хората, увеличението на щатната бройка дава опция за дейно осъществяване на функционалностите на Министерство на вътрешните работи, допълват вносителите.

Произтичащите закани за националната сигурност, в резултат на невиждания мигрантски поток, постановат предприемане на стратегически ограничения за повишение опциите на Гранична служителя на реда за реализиране на благонадежден граничен надзор на вътрешните и външни държавни граници, явяващи се такива и за Европейски Съюз и минимизиране рисковете за националната сигурност, безапелационни са от двете обединения.

От Движение за права и свободи и ГЕРБ упорстват приемането в незабавен порядък от Народното събрание на законовите промени и незабавното им осъществяване от органите на изпълнителната власт. Това ще бъде тест за успеха на България над несигурността, заплахите и тревогата на хората. Тази сигурност стои по-високо от всеки персонален или партиен интерес, пишат от партиите.
Министерство на вътрешните работи: Тези случаи не би трябвало да се употребяват за политически цели
Вчера министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов разгласи, че към този момент има арестувани и за двата случая в столицата. Установено е по неоспорим метод, че не става въпрос за напрежение на расова основа, уточни Стоянов и моли тези случаи да не се употребяват за политически цели и да не се вършат опити за внушения измежду обществото ни, че тези конфликтни обстановки са на расова основа. Задържани са двама чужденци – на 24 година от Египет и на 20 година от Сирия за нападението над двете малолетни момчета и момиче на бул. „ Витоша “ на 6 против 7 март. Те се познават и спорът е от персонален темперамент. При втория случай по отношение на нападнатите студенти от Англия, е арестуван 16-годишен български жител, прочут на полицията за обири и грабежи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР