Радев излиза и казва, че Борисов пречи на ваксинацията, а

...
Радев излиза и казва, че Борисов пречи на ваксинацията, а
Коментари Харесай

Борисов: Радев само върху КС нямаше контрол и днес взе мерки

Радев излиза и споделя, че Борисов пречи на имунизацията, а аз най-малко 15-20 брифинга приказвам единствено да се имунизират хората. Какъв е прегрешението, който желаят да ми припишат тези тотално провалили се? Толкова са нагли сега. Стойчо Кацаров споделя преди да стане министър, че има нещо гнило в тази пандемия и че коронавирусът не се отличавал с висока вирулентност и висока смъртност. По думите му тогава, вирулентността и смъртността не се различавала от тази на елементарния грип. И този ме е дал на прокурор. Него би трябвало да го арестуват единствено за тези думи. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява по време на конференция в централата на партията сигнала на служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров до прокуратурата.

Бившият министър председател още веднъж изясни за какво е приказвал за изтичащия период на валидност на имунизациите.

" Аз настоявам, че към 500 000 ваксини са с продължен период. И къде ми е виновността, че съм споделил истината. А ние настоявахме за зеления документ още през август. А те наглеят. Те бяха споделили да не се имунизират хората. Ние единствено това приказваме, че срокът е продължен и че имунизираме с ваксина, която е до 30 септември, само че е удължена до декември ", обясни Борисов и недоволства, че в този момент ще му бъде прекратена предизборната акция, с цел да бъде викан на разпит.

" Няма кревати в лечебните заведения, няма медикаменти, няма пари за бизнеса. Всичко е оставено на произвола на ориста и на това, което Господ ни е отредил ", заключи водачът на ГЕРБ.

Той разяснява и назначението на някогашния правосъден министър Янаки Стоилов за парламентарен арбитър.

" Радев през днешния ден си изпрати Янаки Стоилов в Конституционен съд, честито на Българска социалистическа партия. За да не се позволяват такива неточности (Борисов засяга решението на съда по проблема с поданството на Кирил Петков - бел.ред). Само там нямаше надзор Радев и още през днешния ден той взе ограничения. Цялото им деяние цели две неща - потъващият Радев да бъде избавен и да изместят вниманието от обичаната му партия - на Петков и Василев, откакто съдът сподели, че не Кирил Петков е бил министър ", добави Борисов.

Той обаче сподели, че в случай че в новия парламент бъде препоръчана смяна в Конституцията да може човек с двойно поданство да заема министерски пост, ГЕРБ ще го поддържа.

" Светът е толкоз световен и отворен и има цяло потомство българи, родени в чужбина. И българче, родено в Съединени американски щати, Канада и Германия, в случай че е кадърно за какво не може да извършва тази функционалност с двойно поданство. Аз ще го поддържа, в случай че има такова предложение в Народното събрание ", съобщи Борисов.

Той отхвърли да разяснява идните избори и възможните резултати от тях с думите:

" Никога преди избори не съм правил прогнози и проект. Все отново да не не помнят, че народът ни праща в Народно събрание. И дано да минат изборите и тогава ще забележим кой какъв брой коства и кой желае да продължи смяната. Демокрацията споделя, че обществото дава право на болшинството да ръководи ".

В отговор на въпрос дали ГЕРБ не стои зад митинга на строителните компании, Бойко Борисов изрично отхвърли.

" Ние в митинги не участваме, наши представители няма. Протестите сега са за самун и работа при тази чудовищна инфлация в тази объркана във всяка сфера страна. Те се провеждат и си работят и касае работата и хляба им и сметките за тока. Мина една седмица, ние сме им предложили модел, по който това да се отстрани незабавно. Изведнъж ръководещите вземат решение да отклоняват внимание. И на мен знаеш ли по какъв начин ми се играе една контрола с ПСЖ? Да се надпреварвам с Мбапе ", пошегува се водачът на ГЕРБ.

Борисов обаче съобщи, че в случай че Румен Радев му предложи обществен спор, ще се отзове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР