Радарът на инспектори на НАП-Пловдив е засякъл редица обекти в

...
Радарът на инспектори на НАП-Пловдив е засякъл редица обекти в
Коментари Харесай

Баничарница, магазин в Пловдив и дискотека в областта влязоха в черния списък на НАП

Радарът на инспектори на НАП-Пловдив е засякъл редица обекти в града и региона, които работят в нарушаване на данъчното законодателство в страната. В черните описи на приходната организация са попаднали училищен стол-кухня, павилион, известна баничарница, магазин за дамска мода в Пловдив и денс клуб в Раковски. Следните подлежат на запечатване, в случай че притежатели им не апелират заповедите в период от един месец. 
Прочетете още
В описите на на териториалната дирекция на Национална агенция за приходите попада обект, който търгува с женски фешън продукти. Справка на медията ни демонстрира, че компанията „ АВВА 07 “ ЕООД е благосъстоятелност на Борислава Генчева-Кузманова. На нейно име са регистрирани общо 4 компании. Те са с друг предмет на активност  - външна и вътрешна търговия със артикули, ресторантьорство, хотелиерство, транспортна активност.

В нарушаване на данъчните закони е хванат магазинът ѝ за обувки. Той е с шоурум, находящ се на ул. ”Васил Левски ” №6 (до Новотела) от февруари 2016 година. Tърговска активност се извършва и посредством онлайн магазин „ AVVA COLLECTION “.

 

След инспекция на инспекторите е „ изгоряла “ компанията „ ЕКСПРЕС Д “ ЕООД със притежател Ангелина Трайкова. Тя ръководи училищен стол- кухня, детски стол за диетична храна и павилион за хранителни произведения до учебно заведение СУ „ Паисий Хилендарски “ в Пловдив.

 

Друг обект, хванат в данъчни схеми, предлага тестени произведения в подлез „ Тримонциум “. Баничарницата е записана на компания „ БАНДЕРА – 2021 “ ЕООД със седалищен адрес в „ Столипиново “. Неин притежател е Митко Калайджиев.

В обектите, подлежащи на запечатване, попада и денс клуб „ Scream “. Той се намира в Раковски и е регистриран на компания „ СКРИЙМ 2016 “ ЕООД, чийто притежател е Иван Караилански.

 

Припомняме, че запечатване на обект е насилствена административна мярка, която се ползва за избран период, който не може да надвишава 30 дни, без значение от плануваните санкции или имуществени наказания. Законът гласи, че на запечатване подлежат обектите, в които не се издаде касов бон или нямат законен фискален уред, електронна система или интегрирана автоматизирана система. Принудителната административна мярка се ползва с стимулирана заповед на данъчните и предстои на тъй наречените авансово осъществяване. 

Очаква се да изтекат периодите за обжалване от страна на комерсиалните обекти, с цел да стане ясно по кое време те ще бъдат запечатани.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР