Рада е на 17 години и се занимава се доброволчество

...
Рада е на 17 години и се занимава се доброволчество
Коментари Харесай

С любопитство към това да променяш света

Рада е на 17 години и се занимава се доброволчество от 2017 година. Спомня си и точната дата - 23 март, когато приз за доброволна активност е получила Международната премия на Единбург.

И по този начин към този момент две години - подарява от времето си, само че и от вдъхновението си за живот в дома за възрастни хора в Стамболийски и в детска хирургия. Рада Пандева е деятел в Националния алианс за работа с доброволци, а през вчерашния ден вечерта получи и наградата за разпоредителност на годишните награди за доброволчество Time Heroes . Наградата си тя дели не с кого да е, а със своята по-малка сестра - Неда, която е единствено на 9 години.

" Много се притеснявах първоначално, само че по този начин ме прегърнаха и ме одобриха, че един ден взех и Неда с мен ", описа за news.bg Рада.

Повечето начинания, в които двете девойки са взели участие, са се случили през 2017 година. Помагали са и в детска хирургия. Възрастните хора в дома в Стамболийски са приели Неда като своя внучка и до ден сегашен двете ученички посещават дома, където подаряват своите усмивки, получават отсреща такива и където постоянно са предстоящи с неспокойствие.

Основата на доброволчеството е да имаме предпочитание и да сме свързани с самодейностите, вършим го от чиста обич, сподели още Рада.

Никога не бих се чувствала като същински воин, до момента в който не направя нещо, което да промени света, счита 9-годишната й Неда . Нейният път в доброволчеството потегля от любознанието - за Неда е било любопитно с какво се занимава сестра й и без съмнение е решила да я последва.

Следващата седмица двете ученички ще се включат и в самодейността " Пловдив чете ". Със сигурност продължаваме, а на хоризонта ще има още доста начинания, уверена е Рада.

А защото съботата наближава тях ще ги чакат и в Стамболийски, ще ги чакат и бабите (им).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР