Ръчниците часовници отдавна са станали обичаен аксесоар, но мнозина не

...
Ръчниците часовници отдавна са станали обичаен аксесоар, но мнозина не
Коментари Харесай

Защо часовникът се носи на лявата ръка?

Ръчниците часовници от дълго време са станали нормален аксесоар, само че мнозина не знаят за какво се нояст навръх лявата ръка. Отговорът може да се открие, като се наблюдава историята на основаването на ръчния часовник.

През 1868 година Патек Филип основава часовник с гривна, който се считал за украшение и се гледал на него като на предопределен за дами. Мъжете се считали за недостойни да го носят.

Независимо от това, през 1904 година водачът Алберт Сантош помолва своя другар дизайнерът Луи Картие да измисли някакъв часовник, предопределен за водачи. Така се ражда моделът Cartier Santos, който се оказва извънредно комфортен за потребление. По време на Първата международна ръчните часовници заменят джобните и стават известни измежду офицерите.

Понеже часовниците се трансформирали в аксесоари, които се употребяват по време на работа, било целесъобразно да се призвеждат модели, които могат да се носят на лявата ръка. Това се правело, защото множеството хора си служели по-често с дясната ръка, в сравнение с с лявата и по този начин се избягвали възможни повреди върху часовника.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР