Работодателските организации излязоха с позиция, че е напълно достатъчен сега

...
Работодателските организации излязоха с позиция, че е напълно достатъчен сега
Коментари Харесай

Бизнесът скочи срещу сондаж за отлагане на избора на доставчик на ток

Работодателските организации излязоха с позиция, че е изцяло задоволителен в този момент плануваният гратисен интервал за избор на снабдител на ток от, които предходната година бяха задължени да напущат контролирания пазар с държавно избраните цени.

Макар те да бяха длъжни да изоставен досегашните си доставчици до 1 октомври 2020 година, им беше обещано време да останат при тях до края на юни 2021 година на сякаш разнообразни от контролираните им цени. Реално обаче ЧЕЗ, ЕВН и " Енерго-Про " им предложиха цени близки и даже под избраните от енергийния регулатор. Ако обаче не си намерят други търговци доникъде на тази година, компаниите ще би трябвало да минат на снабдител последна инстанция, където цените на тока са много по-високи.

Разпространената в петък позиция на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), че деветмесечния гратисен интервал е задоволителен, е в отговор на сондаж от страна на ръководителя на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов дали се постанова удължаването му.

Николов изясни пред Mediapool, че е изискал мненията на всички заинтригувани страни по въпроса, защото от електроснабдителните сдружения изразили пред него терзания, че може доста дребни компании още веднъж да не съумеят да си изберат снабдител и да отидат автоматизирано на високите цени от последна инстанция. Той добави, че не е имал желание да предлага законодателна самодейност за отлагането на избора на снабдител, просто е желал да събере повече информация и отзиви по отношение на изказванията на електроснабдителните сдружения.

От АОБР напомнят, че при предишни стадии на либерализацията, като освобождението на стопанските клиенти " приблизително напрежение ", не е било планувано гладко излизане на пазара.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР