Работодатели агитират своите служители да се ваксинират чрез финансови стимули,

...
Работодатели агитират своите служители да се ваксинират чрез финансови стимули,
Коментари Харесай

Фирми дават по 1000 лв. на служителите си, за да се ваксинират

Работодатели пропагандират своите чиновници да се имунизират посредством финансови тласъци, оповестява вестник " Монитор ". С увеличението на случаите на COVID-19 от ден на ден компании стартират да обмислят разновидности да продължат работа, макар разпространяването на болестта. Един от тях е точно всеобщата имунизация на работещите в компанията.

Така да вземем за пример IT компания със седалище в столицата предлага на своите чиновници еднократен бонус от 1000 лева, в случай че решат да си слагат една от утвърдените у нас ваксини. Задължително изискване е досега личният състав да не е бил ваксиниран против болестта.
Ваучери за имунизирани

Това надалеч не е единственото предложение, което цели да увеличи % на имунизираното население у нас и да предотврати риска от затварянето на бизнеси. Подобна концепция насочиха и от Националния ръб по туризъм – на всеки ваксиниран да бъде предоставян ваучер на стойност 50 лева, който да може да бъде употребен в ресторант, за екскурзия, СПА процедура или хотелско настаняване.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ваксини в България има задоволително. Два милиона дози отлежава...

Преди по-малко от месец пък към този момент някогашният длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков прикани отрасловите комисии в Народното събрание да обсъдят опцията за въвеждане на 50 лева ваучер за медикаменти, който да бъде отпускан на пенсионерите, ако се имунизират.

Колежката му Стела Балтова тогава бе на мнение, че сходни ваучери би следвало да бъдат раздавани на всички жители след имунизация, а към " покритието " им да бъдат включени освен медицински артикули, само че и туристически услуги.

Макар държавното управление по този начин и да не съумя да гласоподава сходни ограничения в поддръжка на имунизационната акция, при започване на месец септември представители на бизнеса започнаха лична самодейност, обявявайки награди за всеки, имунизирал се против ковид. Сред тях бе огромна комерсиална верига, която раздаваше на стойност 20 лв..

Туристическият отрасъл пък предложи искащите да се имунизират да получават ваучери на стойност 100 лева за отмора в България. Стимулът би трябвало да бъде ориентиран към хората над 60 години, които са най-рисковата група. Ваучерите могат да се финансират с плануваните за туристическия бранш 70 млн. лв., заложени при актуализацията на бюджета. Това би привлякло и непознатите туристи, които към този момент стартират да резервират почивки за идващото лято.

Въпреки опитите им обаче социологическо изследване разкрива, че едвам 1/5 от пълнолетното население на България към този момент е изцяло имунизирано. 45 на 100 от участвалите в анкетата не са ваксинирани против COVID-19 и не считат да подхващат сходно деяние.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР