Работодател коментира вдигането на минималната заплата у нас.Ние не сме

...
Работодател коментира вдигането на минималната заплата у нас.Ние не сме
Коментари Харесай

Бизнесмен: Липсва пазарна логика във вдигането на минималната заплата

Работодател разяснява повдигането на минималната заплата у нас.

Ние не сме срещу самото повдигане на минималната заплата, ние сме срещу нейното административно повдигане, в което липсва пазарната логичност. Това съобщи в ефира на NOVA предприемачът и зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Красимир Дачев във връзка повдигането на минималната работна заплата в България от 1-ви април на 710 лв..

,,Пак споделям, че няма проблем във повдигането на заплатата, просто се нарушава един принцип, нарушава се пазарната логичност. Искаме единствено това – да има пазарна логичност, т.е. всеки да получава възнаграждение против положен труд, а не някой да каже: " Няма значение какво работиш, ти ще получиш пари``, аргументира се той.

Дачев добави още, че " изпреварваме инфлацията с бързото нарастване на заплатите у нас, което ни прави рекордьори в Европейски Съюз ".

На въпрос какво счита за отпадането на мярката 60/40 предприемачът отговори, че това е обществена, а не работодателска мярка.

Не ни тормози, че ще отпадне. Лично на мен тази мярка не ми би трябвало, уточни Дачев.

Относно настояването на вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова за оповестяване на форсмажор Красимир Дачев изрази мнение, че тя е останала неразбрана от сътрудниците си в ръководещата коалиция и обясни, че " всички са си представяли някакви катаклизми с този форсмажор ".

Благодарности към Нинова, тъй като само тя прочете писмото, което написахме, съобщи Дачев, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР