Работниците от фирмата Автомагистрали – Черно море“ отново протестираха пред

...
Работниците от фирмата Автомагистрали – Черно море“ отново протестираха пред
Коментари Харесай

Протестиращите пред МРРБ: Без гориво и пари техниката ще седи - ах, г-жа Комитова |

Работниците от компанията „ Автомагистрали – Черно море “ още веднъж стачкуваха пред Министерството на районното развиване и благоустройство (МРРБ) поради неизплатени от страната средства за завършилия ремонт на отсечката  Чирпан – Стара Загора от автомагистрала „ Тракия “. Включиха се и чиновници от " ИСА 2000 ".

Протестът стартира с разпъването на близо 100-метрово българско знаме пред постройката и бе съпроводен от музикално осъществяване.

" Без гориво и пари техниката ще седи - ах, госпожа Комитовааа... “ (...) „ Ще ми умориш децата, ще изгониме дамата, без пари в дома се връща, в бедняк да не се трансформира - ах, госпожа Комитовааа... “, пееше протестиращ по микрофона на фона на духова музика.

Демонстрантите упорстват за над 46 млн. лв., в това число за заплатите на 810 служащи от „ Автомагистрали – Черно море " и на над 420 души от „ ИСА 2000 “, които не са изплатени.

Обектът е пуснат в употреба през юли.

Фирмата е една от 10-те с контракт за ремонта. Общата сума е 207 милиона лв., които не са били обезпечени в бюджета на организация " Пътна инфраструктура ", стана ясно от думите на служебния министър на районното развиване арх. Виолета Комитова. Тя означи, че служащите стачкуват не пред когото трябва:

" Те имат контракт с държавната компания " Автомагистрали ", а от едната страна на контракта стои подписа на господин Стоян Беличев, който е сключил десетте контракта за тази права. Не знам какво ще търсят от районното министерство ", разяснява арх. Комитова. Наред с това тя подсети, че 

От КНСБ показаха терзанието си, че неплатените заплати водят до голям брой усложнения при активността на строителните компании.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР