Работниците на шуменската фирма Автомагистрали - Черно море ще блокират

...
Работниците на шуменската фирма Автомагистрали - Черно море ще блокират
Коментари Харесай

Пътни строители излизат на протест на Хемус

Работниците на шуменската компания " Автомагистрали - Черно море " ще блокират придвижването по автомагистрала " Хемус " - пътен възел Белокопитово в понеделникq от 12 часа. Протестът им е поради неизплатени от страната над 27,6 млн.лв.

Както " Труд " писа, пътните строители получили заричане от районния министър Гроздан Караджов за разплащане на 50% от сумата, само че то не е спазено. Очаквали са въпросът да се прегледа на съвещание на Министерски съвет, само че това не се е случило.

Вече е стартирана процедура по съкращения в сдружението, което не може да изплаща възнагражденията на служащите и е натрупало 4,5 млн. лева неплатени заплати и осигуровки.

" Ние, работещите в " Автомагистрали – Черно море " АД, Шумен, в продължение на една година сме принудени да пазиме своите работни места посредством синдикални дейности, в това число и митинги. За следващ път сме принудени да пазим работните си места и приходите сиq посредством протестни дейности ", написа в послание на сдружението.

" Провели сме голям брой срещи с всички служебни и постоянно определени държавни управления. Написали сме голям брой писма, позиции, заявления, които досега са без отговор ", разясняват синдикалисти от компанията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР