Работниците на Амазон (Amazon) по целия свят, включително в САЩ,

...
Работниците на Амазон (Amazon) по целия свят, включително в САЩ,
Коментари Харесай

Служители на Амазон по целия свят са призовани да стачкуват на днешния Черният петък


Работниците на " Амазон " (Amazon) по целия свят, в това число в Съединени американски щати, Германия и Франция, бяха призовани да стачкуват през днешния ден – в деня, прочут като " Черния петък ", когато всекидневно се организират огромни търговски понижения. Инициативата " Накарайте Амазон да заплаща " (Make Amazon Pay), която насочи апела за протестни дейности, си е сложила за цел да реализира по-добро възнаграждение за чиновниците на колоса в електронната търговия, заяви Ройтерс.

Участие в протестната демонстрация се чака да вземат чиновници на Амазон от над 30 страни по света, оповестиха уредниците.

Германският синдикат " Ферди " (Verdi) съобщи, че са планувани прекъсвания на работа в 10 склада на компанията, определяни като " центрове за осъществяване " в страната. Във Франция локалните профсъюзи Ес Ю Де (SUD) и Се Же Те (CGT) също приканиха за протестни дейности в осемте склада на " Амазон " в страната.

" Ферди " изиска американската компания да признае груповите трудови контракти, настоящи в бранша на търговията на дребно и онлайн търговията, и прикани за спомагателен групов контракт, включващ по-добри условия на труд.

Френските синдикални организации желаеха увеличение на по-високия паричен бонус за празничния интервал преди Коледа, през който складовите служащи на " Амазон " поставят доста часове ексклузивен труд.

Говорител на " Амазон " в Германия съобщи, че като шеф компанията " предлага ужасно възнаграждение, преимущества и благоприятни условия за развиване – всичко това в привлекателна и безвредна работна среда ".

Според представителя на търговеца немските чиновници по логистиката са получили нарастване на заплатите си от септември, като началната заплата в този момент доближава 13 евро (13,52 долара) на час или даже повече, с включване на
бонусите.

Говорител на " Амазон " във Франция разгласи, че всички складови служащи, които печелят по-малко от 3100 евро на месец, ще получат еднократен
бонус от 500 евро в допълнение към бонуса от 150 евро в края на годината, контрактуван със синдикатите.

Тази сутринта компанията съобщи, че по-голямата част от нейните чиновници в Германия са на работа, като стачните дейности са лимитирани до девет от нейните 20 склада в страната.

От френското поделение на компанията осведомиха, че няма признаци за спиране на интервенциите. Двама членове на френските синдикати, работещи за " Амазон ", споделиха, че не чакат мощна протестна интензивност, защото възходящите разноски за живот карат хората да търсят ексклузивен труд.

" Това е първият път, когато " Амазон " е изправена пред интернационален протестен ден ", сподели Моника Ди Силвестре, представител на " Ферди " в компанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР