Работните групи на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България“ проведоха първата

...
Работните групи на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България“ проведоха първата
Коментари Харесай

Работните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ проведоха първата си среща

Работните групи на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната-Демократична България “ организираха първата си среща. Двете обединения се схванаха за обща законодателна стратегия, която да бъде призната от Народното събрание. До диалози за държавно управление или обединяване по тематиката за ръководител на Народното събрание не се е стигнало. Ръководители на групите са Росен Желязков от ГЕРБ и акад. Николай Денков от „ Продължаваме промяната “.

След лидерските срещи сред партиите пристигна ред и на експертните. Работните групи на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната-Демократична България “ организираха първата си среща. На взаимна конференция Десислава Атанасова от ГЕРБ разгласи, че дружно ще изработят законодателна стратегия за първата сесия на Народното събрание с най-важните за страната тематики. Програмата ще бъде обвързана с избора на ръководител на Народното събрание.

До вторник би трябвало да са подготвени и няколко от предпочитаните закони.Започнати са диалози и за конституционна промяна.

По отношение на възможна коалиция сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната-Демократична България “, Атанасова съобщи.

От своя страна съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов съобщи, че няма вест, че с ГЕРБ имат съвпадения по огромните национални задания.

Очаква се в сряда на председателски съвет тази законодателна стратегия да бъде препоръчана и на останалите партии и надлежно да се стигне и до избор на ръководител на 49-ото Народно заседание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР