Работник в голяма търговска верига във Варна изтегли 13 хиляди

...
Работник в голяма търговска верига във Варна изтегли 13 хиляди
Коментари Харесай

Служител изтегли 13 хил. лева от сметки на колеги

Работник в огромна комерсиална верига във Варна изтегли 13 хиляди лв. от сметките на свои сътрудници. 44-годишният мъж снимал с телефона си банковите карти на трима други чиновници, с които са употребили едно помещение за преобличане. След това в границите на месец направил редица покупки от разнообразни уеб сайтове.

В жилището на измамника са открити два телефона с български и британски сим карти. В тях са открити данни на засечени електронни пощи, фотоси на банковите карти на пострадалите, както и на техните документи за идентичност. Иззети са и три бележника с пароли и кодове за достъп до съответните пощи и уеб сайтове, както и голям брой смарт часовници, маратонки, раници, чорапи, шалове, спортни облекла и аксесоари за мобилни телефони.

44-годишният мъж е престъпно проявен. Срещу него е формирано е досъдебно произвеждане за закононарушение по член 249 от Наказателния кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от две до осем години и санкция до двойния размер на получената сума.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР