Работни групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разговаряха в парламента в

...
Работни групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разговаряха в парламента в
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ в почивния ден: Преговаряме за Шенген, еврозоната и съдебната реформа, а не за правителство

Работни групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разговаряха в Народното събрание в понеделник. Няколко часа те водиха договаряния за целите в първата сесия на 49-ото Народно заседание, съобщи Нова тв.

И двете обединения бяха безапелационни, че диалози за сформиране на държавно управление не е имало.

„ Обсъжданията бяха единствено за това каква е законодателната стратегия на тази сесия на Народното събрание. Обсъдихме листата от законопроекти, които ще сложим за разискване. Няма изненади. Не обсъждаме дали ще има държавно управление и како би било то. Не е наша работа ”, сподели Николай Денков от ПП-ДБ.

„ Основните тематики, които обсъждаме, са свързани със законодателната рамка и уговорките по отношение на Плана за възобновяване, Шенген и еврозоната.

Утре продължаваме работата. В сряда ще излезем с обща позиция ”, изясни и Росен Желязков.

" Темата за ръководителя на Народно събрание не се разисква сега, тъй като тя е функционалност на този главен въпрос. Ако решим това уравнение, ще имаме решена задача за сряда. Това е методът за решение ", заяви още Желязков след срещата.

" Времевият небосвод е обвързван най-много с заплащанията по националния проект за възобновяване и резистентност, втория и третия транш и въпросът с еврозоната и Шенген, което би трябвало да се случи оптимално скоро. Съдебната промяна също е на масата ", сподели Желязков по отношение на възможната дълготрайност на живота на 49-ия парламент.

 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР