Работна среща за проверка на готовността за зимния сезон се

...
Работна среща за проверка на готовността за зимния сезон се
Коментари Харесай

Институциите във Варна са готови за зимата

Работна среща за инспекция на готовността за зимния сезон се организира в Община Варна. В него участваха представители на общинските дирекции, компаниите, ангажирани с поддръжка на уличната мрежа при зимни условия, " ВиК - Варна " ООД, РСПАБ - Варна, " Градски превоз “ ЕАД, Военноморските сили, Енерго-Про, Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ - Варна и други, съобщи кореспондент на " Фокус “. За всички региони на града има подписани контракти за снегопочистване. Четири компании са ангажирани с поддръжката при зимни условия, изясни шефът на дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ Петър Гърбузов. Предстои инспекция на компаниите на място за готовността на техниката и наличността на инертни материали. 

Готовност за работа при зимни условия заявиха представители на ВиК – Варна, " Градски превоз “, Енерго-про. Военноморски сили и Пожарна сигурност и отбрана на популацията заявиха, че техниката им е в редовност за осъществяване на избавителни дейности при зимни условия. От Военноморските сили подчертаха, че може да се разчита на вертолет, който е с положение да изтегля бедстващи жители, а  при усложнена усложнете конюнктура на спомагателна техника - верижни машини и верижен булдозер. 

Според метеоролозите от Национален институт по метеорология и хидрология - Варна, по-влажен интервал с валежи най-вече от дъжд се чака в интервала до 25-26 ноември. След това прогнозата е за топла и суха зима. Няма да липсват случаи на намаление на температурите, само че преваляванията ще бъдат нищожни, най-вече от дъжд, изясни Венета Тодорова от метеорологичния институт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР