Работна група по околната среда в САЩ изнесе нов доклад,

...
Работна група по околната среда в САЩ изнесе нов доклад,
Коментари Харесай

Естествените аромати не са по-добри от изкуствените

Работна група по околната среда в Съединени американски щати изнесе нов отчет, чиито изводи са повече от странни. Според него изкуствените и естествени аромати в храните не се разграничават изключително по качество.

Ежедневно броят на хората, насочени към естествените храни и добавки, нараства. Тези хора заобикалят всичко, получено по неестествен път. След извършени проби обаче работната група по околната среда изненадва и разочарова доста от тези консуматори. Проучването сочи, че естествените аромати не са по-добри от изкуствените.

Ароматите съставляват добавки, които, вложени в продукта, усъвършенстват неговия усет и мирис. Производството им е всеобщо и носи на производителите голям брой изгоди. Чрез тях въз основа на един тип артикул се основава необятна гама от друг мирис и усет на хранителни артикули.

С етикета натурален мирис се спекулира прекомерно неразумно. Самата дума натурален се поставя на множеството артикули, с цел да наподобяват продуктите по-привлекателни, а не толкоз по отношение на състава им.

Естествените аромати в своята същина са получени от природата и по-точно - от растителен или скотски материал. Изкуствените, от своя страна, се синтезират напълно в лаборатории. Въпреки това обаче в естествените и естествени аромати се откриват доста повече комплицирани химични смеси като разтворители, емулгатори и консерванти.

 Аромати

При производството те се отбелязват като инцидентни добавки. В същото време изкуствените аромати, синтезирани в лаборатория, се създават по същата формула, както и естествени аромати - затова са идентични с тях. Те обаче няма по какъв начин да са чисти естествени аналози.

Разбира се, не може да се твърди, че изкуствените аромати са по-добри. Но в това време превес не взимат и естествените. Случайните добавки в състава им водят до намаляване на рейтинга им за хранителни артикули до този на изкуствените аромати.

Въпреки всичко същински натурални аромати съществуват. Това са така наречен органични натурални аромати. Тъй като са обект на някои по-строги регулации при производството, те са с кристално чиста конструкция, без синтетични разтворители, носители и консерванти. Те обаче рядко се употребяват в хранителната индустрия поради по-високата си цена.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР