Работим поетапно на всички основни ГКПП, за да придобият вид,

...
Работим поетапно на всички основни ГКПП, за да придобият вид,
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Граничният пункт „Калотина“ ще се разшири до 28 трасета и ще бъде свързан с магистрала „Европа“

Работим поетапно на всички съществени Граничен контролно-пропусквателен пункт, с цел да придобият тип, заслужен за страна членка на Европейски Съюз
Вицепремиерът по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков инспектираха хода на строителството на автомагистрала „ Европа “. Те се срещнаха на място с работата по трасето, с метода на свързване с пункта, както и с бъдещо уголемение на Граничен контролно-пропусквателен пункт, което ще усъвършенства активността му. Двамата означиха, че идните действия ще се правят на стадии, с цел да не се затруднява трафикът.

Акцентът бе подложен на установените проблеми, чиито решения стартират незабавно. Установено е, че директно сред пункта и автомагистралата има сектор, към 150 м, който е отвън плана, уточни министър Шишков. Необходимо е утвърждение за разширение на платното и организационен проект. Целта е пунктът да се свърже с автомагистралата, а не с двулентов път. Другият проблем е третият лот София – Сливница, за който има утвърден проект, само че ще се забави. Основната задача там е намирането на мястото за паркинги за тировете, с цел да не се усложнява действието на пункта. Вече са набелязани няколко вероятни терена. Решението на този проблем е извънредно значимо и належащо, тъй като скупчването на тирове на Граничен контролно-пропусквателен пункт би затруднило работата на граничните и митническите чиновници, разяснява министър Демерджиев. Той уточни, че строителството на втория стадий на пункта също е почнало и срокът за осъществяване на плана е 180 дни. Увеличението на трасетата ще облекчи трафика, а пунктът ще наподобява по метод, който почтено показва страната ни. Работна група на място с представители на всички институции има задачата да следи ежеседмично до каква степен е стигнало строителството, с цел да не се допусне закъснение.

По думите на министър Демерджиев, е основана организация и поетапно ще се работи по всички съществени Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево, Кулата и двата северни пункта на Русе и Видин. Идеята е да се усилят пропускателната дарба и размерът им, да се подсигурява навременното култивиране на транспортните средства, както и граничните пунктове да придобият тип, заслужен за страна – член на Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР