Работим по всички цели в Плана за възстановяване и устойчивост,

...
Работим по всички цели в Плана за възстановяване и устойчивост,
Коментари Харесай

Пеканов: Отлагането на присъединяването ни към еврозоната носи щети на страната

Работим по всички цели в Плана за възобновяване и резистентност, свързани с второто и третото заплащане, които по някакъв метод не са наранени от решението на Народното събрание във връзка с промени на дадени задължения в бранша на декарбонизацията. Това съобщи пред публицисти вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, представен от Българска телеграфна агенция. Той припомни, че страната ни получи през декември първото заплащане по проекта. 

Пеканов означи, че Министерството на стопанската система и Министерството на околната среда и водите изготвят аргументирана позиция на България за какво някои от залегналите цели към тази година не е допустимо да осъществим с оглед затруднената обстановка с силата.

" Когато тази позиция е подготвена през месец март, тя ще бъде изпратена към Европейската комисия, след което ще има полемики по какъв начин да заложим по-реалистични цели, а въпреки това по какъв начин да реализираме задачите за декарбонизация и на Зелената договорка, които остават съответстващи ", уточни Пеканов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР