Работи се с клишета дрогиран шофьор, полицията бие и няма

...
Работи се с клишета дрогиран шофьор, полицията бие и няма
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Не трябва да се мисли на парче по темата за полицейското насилие

" Работи се с клишета " дрогиран водач ", " полицията бие " и няма по какъв начин да вникнем в детайлности, които могат да създадат нашето мнение доста по-прецизно, само че това не прави проблема по-малко важен ", каза пред БНР психологът Росен Йорданов в коментар на разнопосочните мнения в обществото,, при което е снимана демонстрация на полицейско принуждение над арестувания. 

Не би трябвало да се мисли на парче по тематиката за полицейското принуждение , прикани психологът:

" Съществен въпрос е какви хора попадат в полицията, доколко те могат да упражняват съответно професионалните си отговорности, каква е организационната просвета в тази среда - за какво няма възпиращо влияние на сътрудниците. Кое е по-важно - колегиалната преданост или правилното осъществяване на служебните отговорности ".

По думите на Йорданов е проблем, че е отпаднала пробацията при хора с условни присъди :

" Пробацията е един човек да има контрол и да бъде подложен на насилствен труд, с цел да се поправи. Това е главната функционалност, а не да се раздават условни присъди ".

Според престъпния психолог обществото и политиците би трябвало да осъзнаят, че наказателният закон не е променян от 1968 година :

" Да се получи един нужен консенсус измежду всички политически сили, че е належащо да бъде осъществена смяна. Има неща, които изначално би трябвало да се свършат, а не на парче ".

Интервюто на Диана Янкулова с Росен Йорданов в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР