Работещите в администрацията на Комисията за енергийно и водно регулиране

...
Работещите в администрацията на Комисията за енергийно и водно регулиране
Коментари Харесай

Заплатите в КЕВР скачат! Служителите на комисията трябвало да взимат по 3.5 бона

Работещите в администрацията на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ към този момент няма да са държавни чиновници, което ще разреши да бъдат увеличени възнагражденията им. Това реши Народното събрание, който одобри на второ четене текстове от измененията в Закона за енергетиката, оповестява Канал 3.

Дейността на администрацията в КЕВР се реализира от лица, работещи по трудово правно отношение. Трудовите правни отношения на чиновниците на комисията се уреждат според наредбите на Кодекса на труда, записаха депутатите.
Основните месечни хонорари на чиновниците на Комисията ще се дефинират от ръководителя според вътрешни правила за работната заплата и в границите на разполагаемите средства по бюджета за съответната година.
Служителите на Комисията ще могат да получават спомагателни хонорари за реализирани резултати, избрани по ред и по метод, открити с вътрешните правила за работната заплата.
" Защо ни беше да понижим равнището на работещите в КЕВР и от държавни чиновници да ги създадем чиновници по трудови правни отношения ", попита Рамадан Аталай от Движение за права и свободи. Той прикани да се резервира равнището на самостоятелност на КЕВР. Да останат държавни чиновници, опазени от закона и от всяка политическа интервенция, в случай че има такава.
Делян Добрев от ГЕРБ изясни, че това е предложение на самия регулатор. " Ако не го подкрепим, тези чиновници ще останат с оптимални заплати от 2 000 лв. като държавни чиновници, а междинната прехрана на работещ в енергетиката е 3 500 - 3 600 лв. ", разяснява той.
Добрев прикани да се даде опция в регулатора да бъдат назначени качествени хора, като се изравнят възнагражденията им с тези за бранша " Енергетика ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР