Работещите слонове в Тайланд често водят доста мизерен начин на

...
Работещите слонове в Тайланд често водят доста мизерен начин на
Коментари Харесай

Нов живот за работещите слонове в Тайланд

Работещите слонове в Тайланд постоянно водят много беден метод на живот. Активистът за отбрана на животните Лек Шайле трансформира техния живот в Северен Тайланд.

Животът на тези слонове не постоянно е бил елементарен, написа каналът във vbox7.

Преди да заживеят в планини в Северен Тайланд доста от тях са прекарали десетилетия в туристическата промишленост , предлагащи разходки и фотоси
Лек Шайле за първи път видя, че слоновете биват измъчвани, когато е била младеж. Тогава тя основава светилище. Посредством дарения, тя съумява да закупи заболели слонове oт техните притежатели.

„ Вижте ухото. Ухото е развалено от куката “, споделя Лек Шайле.

Около 5000 слона остават в Тайланд. 3000 от тях живеят в плен. Въпреки че има закони, които не разрешават жестокостта към животни в Тайланд, това не е трансформирало практиките за опитомяване на слонове.

„ Когато работя под прикритие, би трябвало да им кажа, да се преструвам, че не ми пука, в противоположен случай няма да получа тези фрагменти. Но откакто се прибера... от самото начало рева. Плача с голямо отчаяние от хората. Ядосана съм на хората, които са част от това “, споделя Лек Шайле.

Транспортирането на слонове в страната не е елементарно. Те постоянно са уплашени и се нуждаят да бъдат успокоявани.

Но повече от 100 слона са били превозени сполучливо до естествения парк „ Слон “ , където са почнали нов живот. Без повече вериги.

Толкова красиво.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР