Работата по представените наскоро от МВР нови проектозакони за движение

...
Работата по представените наскоро от МВР нови проектозакони за движение
Коментари Харесай

Спаси София: Има още много работа по новия Закон за движение по пътищата

Работата по показаните неотдавна от Министерство на вътрешните работи нови проектозакони за придвижване по пътищата, за пътните транспортни средства и за водачи на моторни транспортни средства би трябвало да продължи, разясняват от Спаси София, като акцентират, че се причисляват към Института за пътна сигурност, Велоеволюция и други неправителствени и браншови организации. 

Според Спаси София новите текстове основават голям брой отворени за интерпретация правила, които ще разрешат своеволията на водачите и на контролните органи да продължат, както и са позволили механичното преписване на морално остарели условия, които лимитират способността на общините да вземат решение транспортните си проблеми съответно. 

Законът би трябвало да наложи на общините минимални условия за досегаемост на транспортните им средства – да постанова и изисква наложително преориентиране към нископодови рейсове, трамваи и тролейбуси, гарантиращи, че уязвимите групи пасажери ще могат да се възползват от градския превоз в града си свободно и независимо “, счита Борис Бонев от организацията. 

Спаси София изрази своята подготвеност да се включи в бъдещи работни групи, в случай че Министерствата на вътрешните работи и превоза са подготвени да продължат работата по законите. „ Това разделяне е добра самодейност, само че крайният резутат би трябвало да е допустим и да не нанася вреди на бизнеса, жителите и общините. Ако тези проектозакони се одържавят в този си тип, се колебая, че удовлетворени ще има “, разяснява Борис Бонев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР